19 juni

Nieuw album Air

Air Air \N
Het Franse Air is klaar met de opnamen van hun vijfde album. Op 6 oktober moet Love 2 in de winkels liggen.
Love 2 is de opvolger van Pocket Symphony uit 2007. De zang op dit album nemen Jean-Benoit Dunckel en Nicolas Godin ditmaal zelf voor hun rekening.

Op 7 juli komt de band met een voorproefje van het nieuwe album middels het nummer Do The Joy. Op 25 augustus komt de eerste single Sing Sang Sung uit.

Air werd opgericht in 1995. Het tweede album Moon Safari werd wereldwijd een enorme hit met de heerlijke, warme singles Sexy Boy en Kelly Watch The Stars. De band gaf een soort nieuwe draai aan het genre easy tune of lounge met hun warme sound, afkomstig uit vintage synthesizers uit de jaren '70.

Het album werd gevolgd door de eveneens prachtige soundtrack bij de film The Virgin Suicides van Sofia Coppola. Het eerste album Premier Symptomes werd vervolgens ook uitgebracht. Live speelde de band nooit op veilig met het klakkeloos naspelen van de hits, maar experimenteerde Air er driftig op los. Dit neemt niet weg dat de belofte live nooit werd ingelost.

Ook op plaat ging het hierna mis; 10000Hz Legend (2001) was een breuk met het oude geluid en veel fans haakten af. Met Talkie Walkie (2004) en Pocket Symphony (2007) keerde de band ineens weer terug naar de oude sound, maar deze werd inmiddels weer als achterhaald bestempeld.

De discografie van Air:

* 1997 Premiers Symptômes - (5 tracks) - 12"/cd Virgin Records/Source
* 1998 Moon Safari - 12"/cd/MD Source
* 1999 Premiers Symptômes - (7 tracks) - 12"/cd Source
* 2000 The Virgin Suicides (soundtrack) - 12"/cd/MD Record Makers
* 2001 10 000Hz Legend - 12"/cd Source
* 2002 Everybody Hertz - 12"/cd Source
* 2003 City Reading (Tre Storie Western) met Alessandro Baricco - 12"/cd Source
* 2004 Talkie Walkie - 12"/cd+dvd/cd - Astralwerks/Source
* 2007 Pocket Symphony - 12"/cd - Virgin/Astralwerks/Source

De platen van Air zijn te koop in onze shop.


Website:
www.myspace.com/intairnet


Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Gerelateerde items (op tag)

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Laatste CD Reviews

  • Laura Mvula
  • With Metropole Orkest
  • Sia
  • 1000 Forms Of Fear
  • Morrissey
  • World Peace Is None Of Your Business
  • Otis Gibbs
  • Souvenirs Of A Misspent Youth
  • Bruce Robison & Kelly Willis
  • Our Year
  • Jess Klein
  • Learning Faith
  • Volg ons ook op:

    FacebookTwitter