17 juli

Nieuwe plaat Masters of Reality

Masters of Reality Masters of Reality \N
De godfather van de stonerrock, Chris Goss, komt eindelijk met een nieuwe plaat met zijn band Masters of reality.
Masters of Reality is Chris Goss. Sinds 1988 maakt hij onder deze naam platen, iedere keer in wisselende bezettingen.

Op 24 augustus komt dan eindelijk het nieuwe studioalbum Pine/ Cross Dover uit. Het is de eerste plaat in vijf jaar na het akoestische Give Up Barabbas.

Volgens Goss gaat het een heavy plaat worden: “I did a rock n’ roll record this time. I was able to exorcise a lot of different styles of music that are really important in my life. And not just Led Zeppelin, Cream, the Beatles, or Black Sabbath. It’s a lot of everything on this record. But proud to say, not one acoustic guitar – it’s all electric and very rhythm oriented.

Masters of Reality werd in 1986 opgericht door Chris Goss in New York. De band is uiteraard vernoemd naar de gelijknamige plaat van Black Sabbath. Goss wordt in de scene gezien als de grondlegger van de desert rock, ook wel stoner rock genoemd. Bands als Kyuss en Queens Of The Stone Age noemen Chris Goss als hun grote voorbeeld

De stijl van Masters of Reality is zeer gevarieerd. Uiteraard is er de zware Sabbath-connectie in de riffs, maar bij vlagen ook Beatle-esque en ook wat progrock invloeden.

Op vrijdag 2 oktober geeft Masters of Reality een niet te missen concert in 013 te Tilburg. De voorverkoop start op zaterdag 18 juli.

Pine/ Cross Dover is alvast te reserveren in onze shop.

De volledige discografie van de band:
# 1988 - Masters of Reality
# 1992 - Sunrise on the Sufferbus
# 1999 - Welcome to the Western Lodge
# 2001 - Deep in the Hole
# 2004 - Give Us Barabbas
# 2009 - Pine/Cross Dover


Website:
www.mastersofreality.com
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Laatste CD Reviews

  • Pink
  • You + Me Rose Ave
  • Julio Iglesias
  • The Spanish Collection
  • Jeff Tweedy
  • Sukierae
  • Leonard Cohen
  • Popular Problems
  • Jessie Ware
  • Tough Love
  • Barbra Streisand
  • Partners
  • Volg ons ook op:

    FacebookTwitter