Home

Aanvullende informatie

 • Artiest Julio Iglesias
 • Album The Spanish Collection
 • Ster 3______
15 okt

concertverslag: Truckfighters

Geschreven door Gepubliceerd in Concertverslagen

Het wordt onderhand eens tijd dat ‘stonerminnend’ Europa voor de energieke Truckfighters valt. Aan de andere kant van de oceaan oogst het Zweedse rocktrio ten slotte al volop bewondering en respect. Niemand minder dan Josh Homme – toch wel de huidige grootmeester van stonerrock – betitelde Truckfighters als één van de beste bands op deze planeet. Een dergelijke nominatie gaat in onze ogen wat ver, maar de show in de Effenaar onderstreept wel de grote waarde en kracht achter deze groep.

Lees meer...
15 okt

Streaming: een stap verder

Geschreven door Gepubliceerd in Blogs

Streaming is booming. En niet alleen onder hippe jongeren. Ook ouderen streamen muziek van internet. Ik zie het dagelijks in mijn winkel.

Lees meer...

Singer-songwriter Judith Owen komt op 25 november naar de North Sea Jazz Club in Amsterdam. Muziek.nl mag 10 kaarten verloten. 

Lees meer...
13 okt

concertverslag: Flying Colors

Geschreven door Gepubliceerd in Concertverslagen

De Amerikaanse progressieve rockband Flying Colors staat vandaag in een nagenoeg uitverkochte 013. Honderden ogen zijn gericht op grootmachten drummer Mike Portnoy (voormalig Dream Theater), toetsenist/zanger Neal Morse (Spock’s Beard) en gitarist Steve Morse (Deep Purple, voormalig Kanas), waardoor frontman Casey McPherson het onderspit moet delven.

Lees meer...
13 okt

concertverslag: DeWolff

Geschreven door Gepubliceerd in Concertverslagen

De bandleden van DeWolff zijn grote jongens geworden. Nog geen vier jaar geleden durfde zanger Pablo van der Poel, schuchter als hij was, het publiek amper aan te kijken. Na jaren verwoed toeren is dat anders: de Limburger is leuk, charmant en durft zowaar grapjes te maken in de Effenaar in Eindhoven. Ook in het beheersen van zijn rauwe, bluesy vocalen manifesteert Pablo zich als een volgroeide artiest. Het opnemen van de laatste langspeler Grand Southern Electric heeft het Limburgse trio duidelijk goed gedaan: nog nooit was DeWolff zó in vorm als nu.

Lees meer...
10 okt

concertverslag: Strand Of Oaks

Geschreven door Gepubliceerd in Concertverslagen

Hij staat voor nog geen honderd man op het podium, maar het lijkt alsof hij in een uitverkochte ArenA op de planken staat. Timothy Showalter (32) is een bijzondere man. “In Philadelphia kwamen er slechts twee mensen naar mijn show. Dus dat jullie hier zijn en liever niet Netflix willen kijken, raakt me enorm”, vertelt hij met een snik in de stem. Onder zijn alter ego Strand of Oaks bracht hij in juni zijn vierde studioalbum uit, eentje waarmee hij zich nu gemakkelijk kan meten met genre-genoten The War on Drugs en Damien Jurado. Zijn optreden in Doornroosje onderstreept zijn grote klasse.

Lees meer...
09 okt

interview: Ozark Henry

Geschreven door Gepubliceerd in Interviews

Na zijn album Stay Gold komt Ozark Henry (Piet Goddaer) nu ook met een livealbum. Live 2014: The Journey is Everything is een verslag van zijn buitenlandse tour in 2014, het jaar van zijn internationale doorbraak. Dezelfde tour startte afgelopen week in Nederland en België.

Lees meer...
09 okt

concertverslag: London Grammar

Geschreven door Gepubliceerd in Concertverslagen

Dat Hannah Reid, zangeres van London Grammar, een van de mooiste stemmen van de afgelopen twee jaar heeft, mag duidelijk zijn. Een uitverkochte Heineken Music Hall wacht dan ook met smart op de Engelse schone. Velen hebben lang gewacht, zo zei de band namelijk twee keer last minute Lowlands af wegens stemproblemen. Gelukkig heeft Reid hier vanavond geen last van en zijn we getuige van een adembenemende show.

Lees meer...
09 okt

Depeche Mode brengt concertfilm uit

Geschreven door Gepubliceerd in Nieuws

Depeche Mode komt met een film over hun concerten in Berlijn. De film is geregisseerd door Anthon Corbijn en verschijnt op 17 november.

Lees meer...

Spotify Playlist

 

Laatste CD Reviews

 • Julio Iglesias
 • The Spanish Collection
 • Jeff Tweedy
 • Sukierae
 • Leonard Cohen
 • Popular Problems
 • Jessie Ware
 • Tough Love
 • Barbra Streisand
 • Partners
 • Volg ons ook op:

  FacebookTwitter