Home

Op 8 september staat Beck in de Heineken Music Hall. Muziek.nl verloot in samenwerking met de concertzaal 2x2 tickets.

Lees meer...
02 sept

Prince deelt twee nieuwe tracks

Geschreven door Gepubliceerd in Nieuws

Prince heeft twee nieuwe tracks online gedeeld. De nummers U Know en Whitecaps zijn afkomstig van de twee albums die de muzikant eind deze maand uitbrengt.

Lees meer...
01 sept

interview: The Sore Losers

Geschreven door Gepubliceerd in Interviews

Het Belgische The Sore Losers bracht eerder dit jaar hun nieuwe album Roslyn uit. Later dit jaar komt de band naar Nederland voor een reeks shows. Muziek.nl sprak met zanger en gitarist Jan Straetemans. 

Lees meer...
01 sept

alt-J op 5 februari naar HMH

Geschreven door Gepubliceerd in Nieuws

alt-J komt op 5 februari naar de Heineken Music Hall in Amsterdam, zo maakt concertorganister Friendly Fire vandaag bekend. 

Lees meer...
29 aug

column: Robert Remkes

Geschreven door Gepubliceerd in Nieuws

Iedereen heeft iets met muziek. De een verdiept zich er misschien meer in dan de ander, maar ook leken kunnen een mooi stukje muziek waarderen. We leven in een tijdperk waarin alles mogelijk is. Sky's the limit. Je hebt niet per se meer een versterker, cd- of platenspeler en twee speakers nodig om muziek tot je te laten komen. Je kunt tegenwoordig muziek beleven waar je maar wil: in de woonkamer, de keuken, op het terras buiten, zelfs op het toilet. Je hoeft niet meer te kiezen. Er zijn ook geen duidelijke winnaars onder de merken meer. Je kiest voor een bepaalde levensstijl en daar pas je je productkeuze op aan.

Voor het beste advies ga je nog steeds naar gespecialiseerde audiozaken. Op internet kun je veel informatie vinden, maar niet de muziek beleven. Zie het maar zo: je weet pas écht hoe een auto is als je erin gereden hebt.

Het is belangrijk dat je een juiste keuze maakt als het gaat om kwaliteit en gemak. Als je een foute beslissing neemt (te veel functies, te moeilijk), ga je minder genieten van de muziek. Daarom is het zaak je goed voor te laten lichten, want ook muziek van internet betrekken via streaming hoeft niet moeilijk te zijn. Het is dus niet alleen interessant voor mensen die verstand hebben van bits en bytes.

Een mooie installatie hoeft niet duur te zijn. Vanaf zo'n tweehonderd euro heb je een prima set speakers. Audiospeciaalzaken bieden een palet aan klankkleuren. Als verkoper luister je goed naar de wensen en behoeften van een klant en vanuit die wensen stel je een set samen met verschillende bouwstenen, eigenlijk net als met Lego. De set moet mooi klinken, maar ook passen in het interieur. Daarom is het beter om niet te denken in apparatuur, in merken dus, maar in oplossingen.

Lees meer...

Aanvullende informatie

 • Artiest alt-J
 • Album This Is All Yours
 • Ster 4½_______
27 aug

Slayer werkt aan nieuw album

Geschreven door Gepubliceerd in Nieuws

De Amerikaanse thrashmetalband Slayer werkt aan nieuwe nummers, zo laat de band via een foto op Facebook weten.

Lees meer...

Hudson Mohawke heeft een nummer gemaakt met Action Bronson. Het duo liet de track voor het eerst horen tijdens de Boiler Room set van Hudson Mohawke.

Lees meer...
26 aug

Dotan krijgt gouden plaat uitgereikt

Geschreven door Gepubliceerd in Nieuws

Dotan heeft maandagavond een gouden plaat gekregen voor zijn album 7 Layers.

Lees meer...
26 aug

concertverslag: Thee Oh Sees

Geschreven door Gepubliceerd in Concertverslagen

Je gaat je soms toch oprecht afvragen wat er in hemelsnaam in de grond/moedermelk/groente – doorhalen wat niet van toepassing is – zit in San Francisco, Californië waardoor Ty Segall en, in deze casus, Thee Oh Sees zo onwaarschijnlijk productief zijn. Segall levert dit jaar zijn zoveelste plaat in nog geen twee jaar af en met Drop zag Thee Oh Sees’ derde album in nog geen anderhalf jaar een paar maanden geleden het licht. Een riante vijver om uit te vissen dus, maar getuige de vorige paar liveshows die brein John Dwyer en zijn twee bandgenoten op Nederlandse bodem gaven, is dat niets nieuws.

Lees meer...

Spotify Playlist

 

Laatste CD Reviews

 • alt-J
 • This Is All Yours
 • Laura Mvula
 • With Metropole Orkest
 • Sia
 • 1000 Forms Of Fear
 • Morrissey
 • World Peace Is None Of Your Business
 • Otis Gibbs
 • Souvenirs Of A Misspent Youth
 • Bruce Robison & Kelly Willis
 • Our Year
 • Volg ons ook op:

  FacebookTwitter